Je libo kousek krvavého?

Když se z Vás stane to, co tolik nenávidíte...


Překlad: Jakub Kalina
Vydavatel: Fragment
Rok vydání: 2014
Počet stran: 304
Vazba: brožovaná
ISBN: 978-80-253-2052-5

Nikdy se neusmívej... Nikdy se nesměj nahlas... 
Nikdy neplač... Nikdy nezapomeň, že...

Vítejte v novém světě. Ve světě, kde každá lidská emoce znamená jistou a okamžitou smrt... Ve světě, kde jsou upíři "lidmi" a lidé podřadnou rasou, která vymírá - seznamte se s glupany.

                     

Mezi bezkrevnými a emoce postrádajícími lidmi se jeden vymyká... Glupan v rouše lidském... Gen... Dodržuje striktní pravidla pro přežití a prozatím mu to prochází. Ale vše se mění v okamžiku, kdy se stane středem pozornosti. Vyhrává totiž místo v legendárním honu - honu na poslední glupany... Taková čest...

~Nečekejte upíry jako největší krasavce a neodolatelné don juany. Naopak Vás přesvědčí o tom, že s nimi nebudete chtít mít cokoliv společného... Nevím, co je odpuzující víc - neustálé slintání nebo škrábání na zápěstí.~

Gen se tak díky velmi podezřele šťastné náhodě ocitá ve víru událostí, které ohrožují jeho bezpečí, seznamuje se s ostatními účastníky honu a hledá cestu úniku. Jenže byla to pouhá náhoda? A co se stane, jestli opravdu bude muset zabíjet glupany? Vyjde pravda najevo? 

~Upřímně, příběh má dobrý potenciál. Konečně se lidé s upíry nebratříčkují. Trochu přitažené za vlasy mi přišlo maskování mezi upíry. Ti musejí mít sakra špatný čich i zrak, když stačí kvalitní sprcha a falešné špičáky k tomu, aby jim lidé proklouzli nebo jako v Genově případě, ukrývali se jim přímo pod nosem několik let. Děj knihy se točí okolo Gena a jeho vyrovnávání se s vlastní podstatou a samozřejmě kolem honu na glupany, který se blíží rychleji, než je někomu milé. Je zajímavé sledovat Genův boj mezi lidstvím a maskou upírství, kterou je nucen si každodenně nasazovat. Chvílemi totiž máte nepříjemný pocit, že na Vás lidství jen hraje.~

Nakonec nic není, jak se zdálo a Gen bude stát před nejtěžším rozhodnutím v životě - co všechno je schopen a ochoten obětovat pro záchranu? A koho vlastně?

~Děj graduje trochu opatrně. Nejprve máte pocit, že se příliš dlouho prodlužuje nevyhnutelné a nakonec Vám děj před očima utíká tak rychle, že čtete poslední stránku. Zápletka je dobrá, proto beru první díl jako položení základů pro díl druhý a pro tuto chvíli dávám hodnocení 3/5.~
              
 Nikdy nezapomeň, kdo jsi...



Pokud Vás kniha zaujala a chybí ve Vaší knihovně, můžete si ji zakoupit ZDE.

Ukázku si můžete přečíst TADY.

Za recenzní výtisk děkuji nakladatelství Fragment.




6 komentářů:

  1. Skvělá recenze, povedla se a celkem i souhlasím, jsem zvědavá na další díly :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc díky :) byla jsem trochu opatrnější, ale doufám, že druhý díl se rozjede víc :)

      Vymazat
  2. Super recenze! :) Já už se na Hon chystám dlouho, ale stále nějak ne a ne ho přečíst. :D Doufám, že po prázdninách mi to vyjde. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuju :) Doufám, že jsem Ti svou recenzí čtení knihy ještě víc neoddálila :) Myslím, že do MHD ideální kniha :)

      Vymazat
  3. Vypadá to zajímavě, ale je fakt, že tenhle typ knížek mi většinou až tak nesedí :) Moc pěkně napsaná recenze, počkám si na hodnocení dalších dílů a pak uvidím, jestli se mi bude chtít do série pouštět :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Oceňuji Tvou strategii :) Mně jak co... ocením dobrou zápletku, moc nemiluju pubertální překlady (tohle naštěstí není ten případ) :D tohle není špatné, ale zatím mi to přijde jako "nenadchne a neurazí" :) Moc děkuji!

      Vymazat

Díky všem za komentáře, postřehy a dojmy! :)

 

Spolupracuji s:

Spolupracuji s:
Internetové knihkupectví a nakladatelství

Severské detektivky

Knihy IDNES

Audioknihy

Instagram

Co nejčastěji lovíte:

FotoTerárníci

Twitter

Get In Touch

sarancatko19@gmail.com