Buzz...


BUZZ

Název originálu:  Buzz
Autor: Anders de la Motte
Překlad: Čeněk Matocha
Vydavatelství: Knižní klub
Rok vydání: 2013
Série: Game

Počet stran: 416, ISBN: 9788024241142 , vazba: pevná s přebalem


HP, hrdina kultovního švédského thrilleru Game, je zpět. Zmizel v nejhlubším utajení, aby si zaslouženě užíval v potu tváře vydělané miliony, ale něco mu začíná chybět: adrenalinové vzrušení z riskantních situací, do nichž ho dostávala tajuplná Hra. Po vášnivé noci, strávené v luxusním dubajském hotelu s neodolatelnou Annou Argosovou, je vtažen do víru událostí příliš neuvěřitelných, aby byly pouhými náhodami. A navíc u Anny zahlédl děsivě povědomý bezdotykový mobil... Jeho sestra Rebecca Norménová konečně našla normálního přítele a byla povýšena. Ale ne nadlouho. Navíc si to s ní začal na svých stránkách vyřizovat záhadný blogger a kolegové se dobře baví... Oba sourozenci se zaplétají stále hlouběji do přediva pravdy a lži. Co je skutečné a co je virtuální? Řídí nás všechny neviditelná síť manipulátorů? A co může člověk udělat, když mu vyhrožuje kdosi, jehož existence se nedá dokázat? (Martinus.cz)


                       
"Dejte si bacha... Pořadatel má oči všude a udělá, co je v jeho silách, aby vás zastavil..." 

Henryk je v balíku. Užívá si v Indii. Tedy lépe řečeno, snaží se. Něco mu ale chybí... Všechno to napětí a adrenalin, které mu přinášela Hra. Ale musí se držet co nejdál... Kouří marihuanu, pije a zevluje se stejně podivnými existencemi. Rebecca má dejme tomu vysněné místo, milého a chápavého přítele, ale stejně jako její bratr, není nejspokojenější.
Vše vypadá normálně, jenže pak dojde k neuvěřitelným událostem... HP je obviněn z vraždy Švédky Anny Argosové, se kterou strávil jednu vášnivou noc a Rebecca je dočasně suspendována. Jak se to mohlo takhle zvrhnout?
HP sice vězení unikne, ale rozhodne se záhadné vraždě přijít na kloub. Proto se vrací zpět do Švédska a nechá se zaměstnat ve firmě Philipa Argosa, kde hledá informace.  Postupně proniká do složitých mechanismů firmy a stejně jako ve Hře začíná vynikat. Jenže kdo tedy zabil Annu? Kdo a proč se na něj snažil svalit vinu? A proti komu vlastně stojí?
Rebecca se ocitá ve velmi hloupé situaci, ke všemu se stává terčem neznámého bloggera, který její případ rozmazává na internetu. Kdo se jí snaží potopit? Kdo si s ní zahrává a vysmívá se jí? Je to jen provokace, nebo je za tím něco víc?

A pak ta podstatná otázka... Souvisí tohle všechno s Hrou???
Kruh se uzavírá... Nebo taky možná ne...





Osobně

Ke knize jsem přistupovala trochu opatrně, protože hlavní hrdina mě v první díle (Game) neuvěřitelně vytáčel. Je ale fakt, že závěr knihy mi to vynahradil - otevřený konec s mnoha otázkami, na které jsem chtěla znát odpověď - super.
V druhém díle mi HP lezl na nervy jen ze začátku - hlavně jeho anglické výkřiky, občas to šlo přes čáru, ale od druhé třetiny jsem musela změnit názor. Naopak mi byl i sympatický. Děj knihy je stylově trochu jiný - mnohem více se tam prolíná dějová linka HP a jeho sestry Rebeccy, která tentokrát opravdu nemá jen vedlejší roli.
Kromě toho je ústřední téma knihy velmi zajímavé a zároveň k zamyšlení. Rozhodně si něco o pojmu BUZZ najděte. Možná Vás to nenechá klidnými.
Děj knihy se postupně stupňuje a ke konci tak rychle utíká, že nestíháte obracet stránky. Nakonec se přistihnete u přání, aby závěr nepřišel tak brzy.... 
Sečteno a podtrženo - napínavý krimi román se zajímavou tématikou, která Vás nenechá spát. :)



2 komentářů:

  1. Jsem Ti říkala, že druhý díl je ještě lepší a že HP je sympatičtější :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Věřit se mi tomu nechtělo no... Ale fakt bezva :)

      Vymazat

Díky všem za komentáře, postřehy a dojmy! :)

 

Spolupracuji s:

Spolupracuji s:
Internetové knihkupectví a nakladatelství

Severské detektivky

Knihy IDNES

Audioknihy

Instagram

Co nejčastěji lovíte:

FotoTerárníci

Twitter

Get In Touch

sarancatko19@gmail.com